Schriftelijke cursus Sociale Hygiëne

Direct inschrijven

1. De cursus

1. De cursus

Met deze cursus leer je in je eigen tempo alles over Sociale Hygiene. Maar wel met begeleiding! Ervaren docenten helpen je gedurende de cursus. Werk je in een Horecabedrijf dan kom je in contact met verschillende soorten mensen. Tijdens de cursus Sociale Hygiëne leer je hoe je in de praktijk omgaat met alcohol- drugs-, en gokproblemen. Beter nog, je leert problemen binnen jouw bedrijf te voorkomen. Ontstaan er toch problemen dan weet je na de cursus wat je het beste kan doen om te zorgen dat de situatie niet escaleert. Je krijgt daarvoor handige methoden aangereikt.

Bovendien is het wettelijk verplicht te zorgen dat er tijdens openingsuren altijd iemand met het Diploma Sociale Hygiëne aanwezig is. Tenminste, wanneer je alcohol verkoopt of schenkt. Dit spoedpakket komt met TURBO-levering naar je toe zodat je direct kunt beginnen.

2. Voor wie

2. Voor wie

Wil je onder begeleiding van ervaren docenten, in je eigen tempo studeren? Dan is dit deze thuiscursus voor jou! Er is geen vooropleiding nodig. De overheid heeft wettelijk bepaald dat er binnen deze bedrijven (tijdens openingsuren) altijd iemand met het diploma Sociale Hygiëne aanwezig moet zijn. Iedereen die op de vergunning vermeld staat moet dit Diploma behaald hebben.

Maar zijn deze personen niet aanwezig dan moet er dus een andere medewerker met dit Diploma in bezit aanwezig zijn. Voldoe je niet aan deze wet dan loop je het risico dat een controleur je bedrijf direct sluit. Dit is het zogeheten lik-op-stuk-beleid.

3. Examen

3. Examen

De cursus Sociale Hygiëne sluit je af met een officieel examen van SVH. Het is een schriftelijk examen dat bestaat uit meerkeuze vragen. Na de schriftelijke thuiscursus maak je het SVH-examen bij jou in de buurt. Bel hiervoor 076-5710078. Na goed gevolg ontvang je de SVH-Verklaring.

4. Cursusprogramma

Onderwerpen die onder andere aan bod komen
 • De weg naar het ondernemerschap
 • Sociale Hygiëne
 • Sociale vaardigheden
 • Alcohol, Drugs en Gokken
 • Inrichtingseisen en voorzieningen
  • 5. Kosten

   De kosten voor de thuiscursus bedragen € 295,00 inclusief lesmateriaal, huiswerkbegeleiding, examengeld en certificering, exclusief btw.

   Direct inschrijven

   CursusBHV