E-Learning Allergenendeclaratie

Direct inschrijven

1. De cursus

1. De cursus

Het is voor iedere horecaondernemer wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde Allergenendeclaratie te werken. Alle bedrijven die voeding en/of drank bereiden, moeten informatie verstrekken aan de consument c.q. de gast over de aanwezigheid van allergenen in verpakte producten en in niet-verpakte producten. Als je geen goed allergenenbeleid voert, ben je mogelijk niet meer verzekerd bij eventuele letselschade of aansprakelijkheidsstelling. Tijdens de E-Learning cursus Allergenendeclaratie leer je hoe je je gasten moet informeren over de aanwezigheid van allergenen in je voedingsmiddelen en in je gerechten en hoe je dit schriftelijk moet vastleggen in je voedselveiligheidsplan. Onderwerpen die tijdens de E-Learning Allergenendeclaratie aan bod komen, zijn: - Allergenendeclaratie en wetgeving - Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit - Koppeling aan de Hygiënecode - Voedselveiligheidsplan - Productspecificaties - Receptuurbeheer - Allergenenspecificatiebladen - 10-stappenplan voor allergenenbeheer - Informatievoorziening allergenen aan gasten - Allergeneninformatiekaart

2. Voor wie

2. Voor wie

Iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen of buurthuizen waar drank en/of voedsel wordt bereid en verkocht.

3. Examen

3. Examen

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat volgt, ontvang je een SHO Certificaat Allergenendeclaratie.

4. Cursusprogramma

5. Kosten

De kosten voor de e-learning: € 195,- Dit bedrag is inclusief toegang tot de E-Learning, certificeringskosten, exclusief BTW.

Direct inschrijven

CursusBHV