Spoedcursus Sociale Hygiëne met erkend SVH-examen

Direct inschrijven

1. De cursus

1. De cursus

Tijdens deze ééndaagse cursus leer je handige methoden om je gasten duidelijk te maken wat wel en wat niet is toegestaan. Bovendien is het wettelijk verplicht te zorgen dat er tijdens openingsuren altijd iemand met het Diploma Sociale Hygiëne aanwezig is. Tenminste, wanneer je alcohol verkoopt of schenkt. Werk je in een Horecabedrijf dan kom je in contact met verschillende soorten mensen. Tijdens de cursus Sociale Hygiëne leer je hoe je in de praktijk omgaat met alcohol- drugs-, en gokproblemen.

Beter nog, je leert problemen binnen jouw bedrijf te voorkomen. Ontstaan er toch problemen dan weet je na de cursus wat je het beste kan doen om te zorgen dat de situatie niet escaleert. Je krijgt daarvoor handige methoden aangereikt.
Bovendien is het wettelijk verplicht te zorgen dat er tijdens openingsuren altijd iemand met het Diploma Sociale Hygiëne aanwezig is. Tenminste, wanneer je alcohol verkoopt of schenkt.

2. Voor wie

2. Voor wie

De cursus is bedoeld voor medewerkers van bedrijven waar alcohol verkocht of geschonken wordt. De overheid heeft wettelijk bepaald dat er binnen deze bedrijven (tijdens openingsuren) altijd iemand met het Diploma Sociale Hygiëne aanwezig moet zijn. Iedereen die op de vergunning vermeld staat moet het Diploma behaald hebben.

Maar zijn deze personen niet aanwezig dan moet er dus een andere medewerker met dit Diploma in bezit aanwezig zijn. Voldoe je niet aan deze wet dan loop je het risico dat een controleur je bedrijf direct sluit. Dit is het zogeheten lik-op-stuk-beleid. Er is geen vooropleiding nodig.

3. Examen

3. Examen

De cursus Sociale Hygiëne sluit je af met een officieel examen van SVH. Het is een schriftelijk examen dat bestaat uit 40 meerkeuzevragen en wordt afgenomen aan het einde van de dag. Bij deze mondelinge cursus vragen wij het examen voor je aan. De kosten daarvan zijn € 145,-. Tijdens de cursus word je op het SVH-examen voorbereid. Na goed gevolg ontvang je het SVH Diploma Sociale Hygiëne.

4. Cursusprogramma

Onderwerpen die onder andere aan bod komen.
 • De weg naar het ondernemerschap
 • Sociale Hygiëne
 • Sociale vaardigheden
 • Alcohol, Drugs en Gokken
 • Inrichtingseisen en voorzieningen
  • 5. Kosten

   Kosten voor de ééndaagse Spoedcursus bedragen € 270,00. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en examentraining, exclusief dagarrangement, examengeld en BTW. Tijdens de mondelinge dagcursus maak je gebruik van het dagarrangement à € 60,00. Alle bedragen op deze pagina zijn exclusief BTW.

   Direct inschrijven

   CursusBHV