Dagcursus Combi HACCP-Allergenen

Direct inschrijven

1. De cursus

1. De cursus

Tijdens de ééndaagse Combitraining HACCP-Allergenen leer je hoe je met bederfelijke eet- en drinkwaren om moet gaan en hoe je de verplichte Hygiënecode voor de horeca in de praktijk moet toepassen. Ook leer je hoe je je gasten moet informeren over de aanwezigheid van allergenen in je voedingsmiddelen en in je gerechten en hoe je dit schriftelijk moet vastleggen in je voedselveiligheidsplan. Van horecabedrijven wordt geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode en volgens de Allergenendeclaratie wordt gewerkt. Wil je de controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een stap vóór blijven? Volg dan de Combitraining HACCP-Allergenen en zorg voor een optimale hygiëne en voedselveiligheid in je bedrijf! Onderwerpen die tijdens de Combitraining HACCP-Allergenen aan bod komen, zijn: * HACCP wetgeving * HACCP bedrijfsbeleid * Allergenenwetgeving * Allergenen bedrijfsbeleid * Inrichten van bedrijfsruimten * Inkoop van goederen * Ontvangst van goederen * Opslag van goederen * Bereiding van gerechten en/of dranken * Presentatie van gerechten en/of dranken * Reinigingsprocessen * HACCP registratieformulieren * Wettelijk verplichte vermelding van 14 allergenen * Allergenenspecificatiebladeren * Risico's van voedselbesmetting, voedselintolerantie en voedselallergie * Receptuurbeheer en productdatabasebeheer * Informatievoorziening allergenen aan gasten * Allergeneninformatiekaart De cursus begint om 09.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

2. Voor wie

2. Voor wie

Iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen of buurthuizen waar drank en/of voedsel wordt bereid en verkocht

3. Examen

3. Examen

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat volgt, ontvang je een Certificaat van Deelname. De kosten voor de certificering bedragen € 25,-.

4. Cursusprogramma

5. Kosten

De kosten voor de mondelinge cursus: € 310,00 Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, exclusief BTW, dagarrangement en certificeringskosten. Tijdens deze cursus maak je gebruik van het dagarrangement à € 60,00. Alle bedragen op deze pagina zijn exclusief BTW.

Direct inschrijven

CursusBHV