Dagcursus Allergenendeclaratie

Direct inschrijven

1. De cursus

1. De cursus

Het is voor iedere horecaondernemer wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde Allergenendeclaratie te werken. Alle bedrijven die voeding en/of drank bereiden, moeten informatie verstrekken aan de consument c.q. de gast over de aanwezigheid van allergenen in verpakte producten en in niet-verpakte producten. Als je geen goed allergenenbeleid voert, ben je mogelijk niet meer verzekerd bij eventuele letselschade of aansprakelijkheidsstelling. Tijdens de ééndaagse cursus Allergenendeclaratie leer je hoe je je gasten moet informeren over de aanwezigheid van allergenen in je voedingsmiddelen en in je gerechten en hoe je dit schriftelijk moet vastleggen in je voedselveiligheidsplan. Onderwerpen die tijdens de cursus Allergenendeclaratie aan bod komen, zijn: - Allergenendeclaratie en wetgeving - Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit - Koppeling aan de Hygiënecode - Voedselveiligheidsplan - Productspecificaties - Receptuurbeheer - Allergenenspecificatiebladen - 10-stappenplan voor allergenenbeheer - Informatievoorziening allergenen aan gasten - Allergeneninformatiekaart De cursus begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

2. Voor wie

2. Voor wie

Iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen of buurthuizen waar drank en/of voedsel wordt bereid en verkocht.

3. Examen

3. Examen

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat volgt, ontvang je een Certificaat van Deelname. De kosten voor de certificering bedragen € 25,-.

4. Cursusprogramma

5. Kosten

De kosten voor de mondelinge cursus: € 210,- Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, exclusief BTW, dagarrangement en certificeringskosten. Tijdens deze cursus maak je gebruik van het dagarrangement à € 60,00. Alle bedragen op deze pagina zijn exclusief BTW.

Direct inschrijven

CursusBHV