Spoedcursus Allergenendeclaratie in de praktijk

Direct inschrijven

1. Nieuwe allergenenwetgeving & De cursus

1. Nieuwe allergenenwetgeving & De cursus

Per 13 december 2014 is het (per EU-Verordening Nr. 1169/2011) voor iedere Horecaondernemer wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde ‘Allergenendeclaratie’ te werken. Als je vanaf dat moment geen goed allergenenbeleid hebt ingevoerd dan ben je mogelijk niet meer verzekerd bij eventuele letselschade of aansprakelijkheidsstelling. Voorkom problemen en schrijf je vandaag nog in voor de Spoedcursus Allergenendeclaratie in de Praktijk!

2. Voor wie

2. Voor wie

De Allergenenwetgeving geldt van slager tot bakker, van cateraar tot restaurant, van cafetaria tot croissanterie, van shoarmazaak tot voetbalvereniging, van zorginstelling tot buurthuis. Kortom, voor iedereen die werkzaam is in bedrijven, Horeca, zorginstellingen, verenigingen of buurthuizen waar drank en/of voedsel wordt bereid en verkocht.

3. Examen

3. Examen

Indien de cursus met voldoende resultaat wordt gevolgd, ontvang je een Certificaat van Deelname van SHO. De certificeringkosten bedragen € 25,-. Deelnemers ontvangen bovendien een sticker om aan gasten kenbaar te maken dat medewerkers gecertificeerd zijn.

4. Cursusprogramma

Onderwerpen die onder andere aan bod komen.
 • Het maken van een universeel stappenplan voor de voedselbereiding vanuit het reeds aanwezige HACCP systeem. Deze stappen zullen in 10 onderdelen vertaald worden naar een werkbare situatie voor de voedselbereiding in de Horeca.
 • Het maken van een productinformatiekaart, zodat deze direct te gebruiken is in het Horecabedrijf.
 • Behandeling van de 14 specificatiebladeren die deel uitmaken van het voedselveiligheidsplan als onderdeel van het HACCP beleid.
 • Alle theoriestof zal verlevendigd worden met behulp van filmmodellen.
 • De borging van het 7-stappenplan HACCP in Horecabedrijven.
  • Error parsing XSLT file: \xslt\CourseLocations.xslt

   5. Kosten

   Het cursusgeld voor de Spoedcursus Allergenendecalratie bedraagt € 195,-. Het lesgeld is inclusief lesmateriaal en exclusief dagarrangement en certificeringskosten. Tijdens de cursus maakt de deelnemer gebruik van het dagarrangement à € 37,50. Alle bedragen op deze pagina zijn exclusief BTW.

   Direct inschrijven

   CursusBHV