Schriftelijke cursus Wijn

Direct inschrijven

1. De cursus

1. De cursus

Starten met de cursus Wijn wanneer het jou uitkomt? Meld je aan voor deze schriftelijke cursus. Zowel voor de professional in een drankverstrekkend bedrijf als voor de hobbyist is dit de cursus bij uitstek. Veel gasten vertrouwen bij het kiezen van een wijn volledig op het advies van de gastheer of gastvrouw. Door de kennis die je tijdens de cursus Wijn opdoet leer je vakkundig een wijn te adviseren. Deze professionaliteit zal door je gasten gewaardeerd worden. De cursus is deel theoretisch maar besteedt ook aandacht aan het proeven en keuren van wijn.

2. Voor wie

2. Voor wie

Heb je geen tijd voor de les of leer je liever in je eigen tempo? dan is deze schriftelijke cursus perfekt voor jou. Je start wanneer het jou uitkomt.

Een specifieke vooropleiding is niet vereist om deel te nemen aan deze cursus.

3. Examen

3. Examen

Doorloop je de cursus met voldoende resultaat, dan ontvang je een Certificaat van Deelname. De kosten voor certificering bedragen € 25,-.

4. Cursusprogramma

Onderwerpen die onder andere aan bod komen
 • Geschiedenis van de wijn
 • Wijnbouw en vinificatieprocessen
 • Wijn proeven en decanteren
 • Wijnen en gerechten
 • Etiketteringsvoorschriften en diverse wijnstreken
  • 6. Kosten

   Deze kosten voor de schriftelijke cursus Wijncertificaat bedragen € 198,- (bij het afgeven van een machtiging wordt de thuiscursus direct geleverd). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, exclusief BTW en certificeringskosten. Alle bedragen op deze pagina zijn exclusief BTW.

   Direct inschrijven

   CursusBHV