Workshop Wijn

Direct inschrijven

Werk je in een drankverstrekkend bedrijf dan is de Workshop Wijn perfect voor jou. Ook voor de hobbyist zal deze Workshop toegevoegde waarde hebben. Je leert vakkundig wijnen ‘te beoordelen’.

1. De cursus

1. De cursus

Werk je in een drankverstrekkend bedrijf dan is de Workshop Wijn perfect voor jou. Ook voor de hobbyist zal deze Workshop toegevoegde waarde hebben. Je leert vakkundig wijnen ‘te beoordelen’. Veel gasten vertrouwen bij het kiezen van een wijn volledig op het advies van de gastheer of gastvrouw. Door de kennis die je tijdens de cursus Wijn opdoet leer je vakkundig een wijn te adviseren. Deze professionaliteit zal door je gasten gewaardeerd worden. De cursus is deel theoretisch maar besteedt ook aandacht aan het proeven en keuren van wijn.

Deze Workshop Wijn bestaat 1 lesdag van 09.00 tot 17.00 uur.

2. Voor wie

2. Voor wie

Een specifieke vooropleiding is niet vereist om deel te nemen aan deze cursus.

3. Examen

3. Examen

Doorloop je de cursus met voldoende resultaat, dan ontvang je een Certificaat van Deelname van SHO. De kosten voor certificering bedragen € 25,-.

4. Cursusprogramma

Onderwerpen die onder andere aan bod komen
 • Geschiedenis van de wijn
 • Wijnbouw en vinificatieprocessen
 • Wijn proeven en decanteren
 • Wijnen en gerechten
 • Etiketteringsvoorschriften en diverse wijnstreken
  • 6. Kosten

   Deze kosten voor de Workshop Wijn bedragen € 225,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, exclusief BTW, certificeringskosten en dagdarrangement. Tijdens de cursus maakt u gebruikt van het dagarrangement à € 17,50 per avond. Alle bedragen op deze pagina zijn exclusief BTW.

   Direct inschrijven

   CursusBHV