Cursus Horecaportier

Direct inschrijven

1. De cursus

1. De cursus

Horecaportiers moeten volgens de wet in bezit zijn van het SVH diploma Horecaportier. De mondelinge cursus bevat oefeningen uit praktijksituaties waardoor je goed bent voorbereid als het tijd is voor het examen. Bovendien ben je na de cursus klaar voor het ‘echte werk’. Een Horecaportier moet beheerst kunnen omgaan met emotionele situaties. Ook je eigen gedrag heeft effect op de situatie. Je dient je daar bewust van te zijn. Ongevallen, drugsgebruik, ruzie en agressie, hoe ga je daar mee om als horecaportier?

Tijdens deze cursus leer je daar alles over. Dat is niet alleen een voordeel voor jezelf, het is zelfs wettelijk verplicht het juiste diploma te behalen. De wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus eist dat horecaportiers gediplomeerd zijn. Deze cursus leidt je op voor het SVH diploma Horecaportier. Daarmee voldoe je aan de eis van de overheid.

2. Voor wie

2. Voor wie

Een specifieke vooropleiding is niet vereist om deel te nemen aan deze cursus. de mondelinge cursus start om de maand. Je kunt starten met de schriftelijke cursus wanneer het jou uitkomt en studeren in je eigen tempo.

3. Examen

3. Examen

Tijdens de mondelinge cursus Horecaportier wordt je voorbereid op het SVH-examen. De officiële exameninstantie SVH neemt het examen Horecaportier af. Dit examen bestaat uit twee delen. Een schriftelijk examen met meerkeuzevragen en een mondeling praktijkexamen. De kosten voor het theorie-examen bedragen € 155,25. Het praktijkexamen kost € 262,-. Het landelijk examen wordt op diverse data afgenomen. Bij voldoende resultaat van de cursus ontvang je ook het Certificaat van Deelname van SHO à € 25,-.

4. Cursusprogramma

Onderwerpen die onder andere aan bod komen
 • Arbeidsomstandigheden
 • Sociale vaardigheden
 • Rechts- en wetskennis
 • Alcoholmisbruik en drugsgebruik
 • Veiligheidspreventie
  • 5. Kosten

   De kosten voor de mondelinge cursus bedragen € 242,-. Bij dit bedrag zijn lesmateriaal en examentraining inbegrepen. BTW en examengeld zijn niet inbegrepen. Tijdens de cursus maakt de deelnemer gebruik van het dagarrangement à € 37,50. Alle bedragen op deze pagina zijn exclusief BTW.

   Direct inschrijven

   CursusBHV